Tue, 07 Jul | Cyclades

Jedrenje Kikladi -7-14 jul 2020

Vodimo vas na mesta gde svaka sledeća milja otkriva nešto , a svaki novi dan uvodi u novu avanturu koja se pamti ceo život. Grčka ostrva iz arhipelaga Kiklades (Cyclades) predstavljaju meku za turiste
Registration is Closed
Jedrenje Kikladi -7-14 jul 2020

Vreme & Mesto

07 Jul 2020, 17:00 – 14 Jul 2020, 09:00
Cyclades, Cyclades, Greece

Predlog programa putovanja

 

PREDLOG PROGRAMA PUTOVANJA KIKLADI  8 dana / 7 noći

1.DAN LAVRIO od 17 časova ukrcavanje na jedrilicu, upoznavanje posade, snabdevanje zalihama i overa dokumentacije za plovidbu u kapetaniji. Upoznavanje sa pravilima ponašanja na brodu i uobičajenim dužnostima posade važne zbog građenja timskog duha, zajedničkih aktivnosti vas i vaših prijatelja. To se obično svodi na vezivanje kanapa, pridržavanje bova prilikom uplovljavanja i naravno pripremanje hrane .Kapetan  je taj koji brine o brodu i vama 24 časa dnevno i koji odredjuje pravila ponašanja na brodu. Najbitnija stvar je da ste avanturista u duši, da ne prezate od novih iskustava i da se timski igrač. Kapetan  je taj koji će proceniti vaše sposobnosti i u skladu sa njima odrediti  vam neke od svakodnevnih dužnosti na jedrilici.

 2. DAN KEA Nakon doručka isplovaljavamo ka ostrvu Kea. Put nas vodi ka uvali Vurkari, omiljenom mestu onih koji uživaju u kosmopolitskom provodu. Rado ga posećuju turisti koji krstare jahtama , jer ima sve što je potrebno da udovolji njihovim zahtevima. Ima barove koji pružaju lep noćni provod, ali i restorane i prodavnice.

 3. DAN SIROS    Nakon doručka polazimo za Siros. Celodnevno uživanje. Ovo ostrvo je puno plaža na kojima možete uživati, svakako nista manje interesantno nije ni istrazivanje grada. Sam gradić je predivan, a tu se nalaze i neki od najboljih restorana u Grčkoj Našu treću noć na jedrilici provodimo na Sirosu. 

4 -5 DAN MIKONOS  Ujutru isplovljavamo prema Mikonosu, jednom od najatraktivnijih ostrva Kiklada. Posetićemo neke od plaža koje mame posetioce sa svih krajeva sveta. Popodne možete prošetati, otići do vetrenjača, hraniti pelikane, popiti piće obići Alefkandru, ili 'malu Venecija’. Uveče moćete osetiti ukus nezaboravnog provoda na  Mikonosu.

 6 DAN DELOS Isplovljavamo ka ostrvu Delos. Ovo ostrvo muzej, kako ga još mnogi s pravom nazivaju, osim svoje prelepe obale poseduje još mnoštvo razloga da zavirimo u kopneni deo ostrva udaljen od plaža i uvala. Produžićemo plovidbu za Paros, gde posle uživanja na plažama provodimo našu četvrtu noć na jedrilici.

 7-8 DAN PAROS Isplovljavanje prema Parosu.  Sidrenje u neku od lepih uvala, pecanje, druženje, uživanje. Ukoliko budemo imali sreće i došli na vreme čekaće nas mesto u lokalnoj marini malenog , ribarsko  mesto  Naousa , ili će vaš kapetan  pronaći mesto za vaš brod u nekoj od obližnjih uvala , a na obalu se možete prevesti pomoćnim čamcem – dingijem. Večernje sate možete provesti šetajući gradićem u kojem ste, možete večerati u nekoj od mnogobrojnih taverni, ili pak, ostati na brodu i uz spremljenu pastu i flašu dobrog vina provesti ostatak večeri. Osmog dana u prepodevni časovima, doručak, pakovanje i pozdrav.  Doviđenja i mirno more do novih avantura….

 Program je samo predlog, kao i navedena ostrva, konačnu rutu skiper dogovara sa posadom u zavisnosti od vremenskih uslova i vetra.

VAŽNA NAPOMENA:

-Polasci su iz Lavrija ili ostrva PAROS, MIKONOS, MILOS- o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni najkasnije 3 dana do polaska.

- Kapetan može promeniti raspored plovidbe i rute u zavisnosti od vremenskih uslova. - Svi programi ture jedrenja su podložni promenama koje mogu nastati usled nepovoljnih vremenskih prilika ili drugih neočekivanih okolnosti koje se nisu mogle predvideti, a utiču na bezbednost plovidbe. -Vremenski uslovi ne mogu biti razlog otkazivanja jedrenja već jedino mogu biti uzrok promene programa ture jedrenja. Uzimajući u obzir želje posade i objektivne uslove za bezbednu plovidbu skipper-kapetan  u svim situacijama donosi procenu i konačnu odluku o promeni plana jedrenja . -Zatvorene grupe program putovanja-destinaciju  biraju sami u dogovoru sa kapetanom-max 100 milja za 8 dana.

-Sve odredbe i pravila tokom jedrenja definisana su pravilnikom partnerskih čarter kompanija

Plati on line
Price
Quantity
Total
 • CENE I USLOVI
  €520
  VAT included
  +€13 Service fee
  €520
  VAT included
  +€13 Service fee
  0
  €0
Total€0

Podeli ovaj program